H SEAT | CUPRA σημείωσε αύξηση πωλήσεων – επιτυχία και για τις δύο μάρκες!

H SEAT | CUPRA σημείωσε αύξηση πωλήσεων – επιτυχία και για τις δύο μάρκες!

Η SEAT S.A. πετυχαίνει το δεύτερο υψηλότερο όγκο πωλήσεων της το 2023, ωθούμενη από την επιτυχία και των δύο μαρκών της SEAT & CUPRA. Συνολικά, η εταιρεία παρέδωσε 519,200 αυτοκίνητα, σημειώνοντας 34,6% αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, αποδεικνύοντας τη δύναμή της.

Η CUPRA για μία ακόμα φορά καταρρίπτει το ρεκόρ πωλήσεών της με 230,700 μονάδες, σημειώνοντας αύξηση 50.9%, συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. Η βελτίωση των περιορισμών στην εφοδιαστική αλυσίδα, οδήγησε στην αυξημένη παραγωγή και στη διψήφια ανάπτυξη και για τη SEAT, η οποία παρέδωσε 288,400 οχήματα. Επιπρόσθετα, οι πωλήσεις της SEAT & CUPRA άγγιξαν τις 47,200 τον τελευταίο μήνα της χρονιάς, σηματοδοτώντας τον καλύτερο Δεκέμβριο στην ιστορία της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον Wayne Griffiths, CEO SEAT & CUPRA, «αυτά τα νούμερα πωλήσεων δείχνουν ότι η SEAT S.A. διαθέτει σωστή στρατηγική και για τις δύο μάρκες: Τα αποτελέσματα ρεκόρ της CUPRA και η δυναμική επιστροφή της SEAT, αποδεικνύουν ότι καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε τα τελευταία χρόνια, όπως τον COVID-19 και την έλλειψη διαθεσιμότητας ημιαγωγών. Αν παραβλέψουμε το σημερινό δύσκολο οικονομικά παγκόσμιο περιβάλλον, κοιτάζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.»

 

Ιστορική χρονιά για την CUPRA

To 2023 ήταν χρονιά ορόσημο για την CUPRA, αφού από το 2018 που έγινε το λανσάρισμά της ξεπέρασε συνολικά τις 528,000 παραδόσεις. Το CUPRA Formentor παραμένει το best seller A CUV στην Ευρώπη. Με 120,100 παραδόσεις παγκοσμίως, οι πωλήσεις του αυξήθηκαν κατά 23.0% συγκριτικά με το 2022. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν και για το δεύτερο πιο δημοφιλές μοντέλο της μάρκας, το CUPRA Born, με 45.300 μονάδες – αύξηση 44.4% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά.

Η CUPRA ενίσχυσε τη θέση της ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μάρκες μέσα από τη δυνατή απόδοση των πέντε μεγάλων αγορών. Η Γερμανία παραμένει η μεγαλύτερη αγορά της CUPRA, ενώ ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία.

Το 2023 ήταν μια ιστορική χρονιά για την CUPRA. H μάρκα παρουσίασε το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό SUV, το CUPRA Tavascan, το οποίο θα λανσαριστεί μέσα στη νέα χρονιά και το CUPRA DarkRebel που δείχνει τις σχεδιαστικές προθέσεις της για το μέλλον.

 

 

H μάρκα SEAT επέστρεψε στην ανάπτυξη

Το 2023 ήταν μία σημαντική χρονιά ανάπτυξης και για τη SEAT. To SEAT Arona διατήρησε τη θέση του παραμένοντας το best selling μοντέλο της, ενώ το ακολούθησε το SEAT Ibiza.

Μαζί η CUPRA και η SEAT αποτελούν έναν δυναμικό συνδυασμό,» είπε ο Kai Vogler, Executive Vice-President Sales & Marketing. «Στη SEAT S.A. θα συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες από όλο τον κόσμο, προσφέροντας τους πολυάριθμες επιλογές, από τους πιο αποτελεσματικούς, παραδοσιακούς εσωτερικής καύσης κινητήρες, μέχρι 100% ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Συνολικά το 2023 κατασκευάστηκαν 534,257 SEAT και CUPRA αυτοκίνητα (+27.1% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά). Η παραγωγή στο εργοστάσιο του Martorell -συμπεριλαμβανομένου του Audi A1- αυξήθηκε κατά 20.9% λόγω κυρίως της βελτίωσης διαθεσιμότητας πρώτων υλών.

 

H SEAT & CUPRA στην Eλλάδα το 2023

Και για την Ελληνική αγορά το 2023 ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο και για τις 2 μάρκες οι οποίες ταξινόμησαν συνολικά 2.945 αυτοκίνητα, καταγράφοντας έτσι μια εντυπωσιακή συνολική αύξηση 98% σε σχέση με το 2022.

Οι πωλήσεις της SEAT αυξήθηκαν κατά 63% με την παραγωγή να βελτιώνεται σημαντικά στο β’ εξάμηνο, ενώ η CUPRA κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 199%, με 1.148 ταξινομήσεις έναντι 384 που είχε καταγράψει το 2022. Με τα παραπάνω μεγέθη η CUPRA σκαρφάλωσε στην 2η θέση της λίστας με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μάρκες της Ελληνικής αγοράς τη χρονιά που πέρασε.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

    Σας διαβεβαιώνουμε ότι όλα τα προσωπικά σας στοιχεία παραμένουν εμπιστευτικά.

    Κλείστε ραντεβού
    Test drive
    Service

      Σας διαβεβαιώνουμε ότι όλα τα προσωπικά σας στοιχεία παραμένουν εμπιστευτικά.

      Επιλέξτε Υπηρεσία