Συμβουλές συντήρησης CUPRA.

Συμβουλές συντήρησης CUPRA.

8 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΚΑΤΟΧΟΣ CUPRA

Για τη διατήρηση του CUPRA σε βέλτιστη κατάσταση δεν αρκεί μόνο ο προγραμματισμός ετήσιας συντήρησης. Καλύτερα να διορθώνετε μικρά θέματα μόλις παρουσιαστούν, πριν αποτελέσουν πρόβλημα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να εκτελείτε τακτικούς ελέγχους συντήρησης, καθώς έτσι βοηθάτε στη μακρά διάρκεια ζωής του οχήματος, αυξάνετε την ασφάλεια και βελτιώνετε την αξιοπιστία του:

 

1. Φροντίζετε για την αλλαγή λαδιού.

Το λάδι πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση και στο σωστό επίπεδο, καθώς και να αλλάζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα για να φροντίζει τον κινητήρα. Αν το λάδι δεν είναι αρκετό, αυξάνεται η τριβή στον κινητήρα. Αν το λάδι είναι σε υπερβολική ποσότητα, μπορεί να εισέλθει στον θάλαμο καύσης και να προκληθεί βλάβη στον καταλυτικό μετατροπέα. Μια λυχνία προειδοποίησης στο ταμπλό σάς ειδοποιεί πότε πρέπει να αλλάξετε το λάδι και το φίλτρο του. Συστήνουμε τα παρακάτω διαστήματα μεταξύ αλλαγών λαδιού: Κάθε 15.000 km ή τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο (υβριδικά, πετρελαιοκινητήρες και βενζινοκινητήρες). Αν είστε κάτοχος ηλεκτρικού αυτοκινήτου, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε καθόλου για αλλαγές λαδιού.

 

2. Ελέγχετε την πίεση ελαστικών.

Η σωστή πίεση των ελαστικών και οι λογικές συνήθειες οδήγησης θα αυξήσουν τη μακρά διάρκεια ζωής των ελαστικών σας. Οι πιέσεις πλήρωσης των ελαστικών αναγράφονται συνήθως σε αυτοκόλλητο στο πίσω μέρος του πλαισίου της μπροστινής αριστερής πόρτας. Ελέγχετε την πίεση των ελαστικών τουλάχιστον μία φορά τον μήνα και πριν από κάθε μεγάλη διαδρομή. Στα νεότερα CUPRA, ενδέχεται η συνιστώμενη πίεση ελαστικών να αναγράφεται σε αυτοκόλλητο εντός των θυρών. Για να βεβαιωθείτε, ανατρέξτε στο βιβλίο οδηγιών του οχήματός σας.

 

 

3. Φροντίζετε για τον τακτικό έλεγχο υγρών.

Στο όχημά σας χρησιμοποιούνται διαφορετικοί τύποι υγρών, καθένας με μοναδική και σημαντική λειτουργία, από υγρό φρένων και υγρό καθαρισμού παρμπρίζ μέχρι λάδι και AdBlue. Ανατρέξτε στα βιβλία οδηγιών κατόχου για να ενημερωθείτε για τις ανάγκες συντήρησης του αυτοκινήτου σας.

 

4. Αντικαθιστάτε τα φίλτρα.

Το φίλτρο σκόνης και γύρης με φυσίγγιο ενεργού άνθρακα λειτουργεί ως φραγμός ενάντια στους ρύπους του αέρα που εισέρχονται στο όχημα. Το φίλτρο σκόνης και γύρης πρέπει να αλλάζεται τακτικά, για να μην επηρεάζεται δυσμενώς η απόδοση του κλιματιστικού. Ελέγξτε τα διαστήματα συντήρησης για να γνωρίζετε πότε πρέπει να αντικαθιστάτε τα φίλτρα.

 

5. Σημειώστε τις προτεινόμενες ημερομηνίες επιθεώρησης και τηρήστε τις.

Για υβριδικά οχήματα, πετρελαιοκινητήρες και βενζινοκινητήρες, πρέπει να εκτελείται επίσημος έλεγχος CUPRA στα 30.000 km ή κάθε 2 χρόνια, για τη διασφάλιση της σωστής λειτουργίας του οχήματος. Στη συνέχεια, οι τακτικές επιθεωρήσεις πρέπει να γίνονται κάθε 2 χρόνια. Αν είστε κάτοχος ηλεκτρικού οχήματος, η αρχική επιθεώρηση πρέπει επίσης να γίνεται μετά τα 30.000 km ή στα 2 χρόνια και, στη συνέχεια, κάθε χρόνο ή κάθε 15.000 km.

 

 

6. Λυχνία ελέγχου.

Οι λυχνίες ελέγχου και προειδοποίησης υποδεικνύουν προειδοποιήσεις, σφάλματα ή συγκεκριμένες λειτουργίες. Σε κανέναν δεν αρέσει να βλέπει ένα προειδοποιητικό φωτάκι να ανάβει, αλλά, αν συμβεί, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι σημαίνει και να ενεργήσετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ανατρέξτε στα βιβλία οδηγιών κατόχου για να μάθετε τι σημαίνει.

 

7. Συμβουλές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η συντήρηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι 35% λιγότερη. Ωστόσο, το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο απαιτεί τακτική συντήρηση, ακριβώς όπως ένα βενζινοκίνητο ή πετρελαιοκίνητο όχημα. Εκτελούνται όλοι οι συνήθεις τεχνικοί έλεγχοι, αλλά η υπόλοιπη συντήρηση διαφέρει:

 • Καλώδιο φόρτισης: Ελέγχουμε την ύπαρξη και κατάσταση του καλωδίου οπτικά
 • Μπαταρία υψηλής τάσης: Ελέγχουμε το επίπεδο φόρτισης και επαναφορτίζουμε, αν χρειάζεται
 • Εξαρτήματα και καλώδια υψηλής τάσης: Επιθεωρούμε για βλάβη και τη σωστή δρομολόγηση και ασφάλιση των καλωδίων

 

8. Οδήγηση με αυτοπεποίθηση: Πλάνα συντήρησης CUPRA.

Το πλάνο συντήρησης ηλεκτρικού οχήματος CUPRA είναι ειδικά σχεδιασμένο για το CUPRA Born. Αυτά τα πλάνα διασφαλίζουν τη συντήρηση του αυτοκινήτου σας σύμφωνα με τα πρότυπα CUPRA και σας βοηθούν στην κατανομή των δαπανών σε προσιτές μηνιαίες πληρωμές.

 

Πηγή: cupraofficial.gr

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

  Σας διαβεβαιώνουμε ότι όλα τα προσωπικά σας στοιχεία παραμένουν εμπιστευτικά.

  Κλείστε ραντεβού
  Test drive
  Service

   Σας διαβεβαιώνουμε ότι όλα τα προσωπικά σας στοιχεία παραμένουν εμπιστευτικά.

   Επιλέξτε Υπηρεσία